Ingredienser:
100g smör
2 1/2 dl strösocker
2 ägg
3 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
Så här gör du:
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smör i en kastrull.
Lyft av kastrullen från plattan.
Rör ner socker och ägg, blanda ordentligt.
Rör ner resten av ingredienserna och blanda väl.
Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant (den ska vara ca 24cm i diameter).
Grädda i ungen ca 15min.
Kakan blir låg med ganska hård yta och lite kladdig i mitten.
Låt kakan kallna. Pudra över florsocker. Servera med grädde
Ingredienser Maräng:
6 äggvitor
6 dl florsocker
Blanda ägg och florsocker i en skål som står i varmt vatten bad. Låt det stå i 5min och blanda emellanåt. Se till att ha en lagom stor skål så att inte ångan sipprar ut. Ta av skålen från vattnet och fortsätter du vispa tills du kan vända skålen upp och ner utan att något rinner ut. Spritsa ut smeten på en plåt med bakplåtspapper och ställ in marängen i ugnen i ca 40 min.